Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده اما فضا، انتخاباتی نیست.

«داریوش قنبری»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص عدم اشتیاق مردم به انتخابات گفت: زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده اما فضا، انتخاباتی نیست. البته روز اخذ رای و روزهای منتهی به اخذ رای فضای انتخاباتی در کشور ایجاد می شود اما در کل نسبت به روزها و سنوات گذشته فضا یک مقدار سرد و یخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه دلایل سرد بودن فضا را می شود به عوامل مختلفی نسبت داد، اظهار کرد: یکی از عواملی که باعث سردی فضای انتخابات شده، مسائل و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم هاست و با توجه به تاثیری که بر معیشت مردم دارد به نظر می رسد در مجموع در میزان مشارکت تاثیرگذار باشد به خصوص با توجه به میزان مشارکتی که در انتخابات مجلس سال 98 دیدیم.

قنبری ادامه داد: عامل دوم که به عنوان عامل تضعیف کننده مشارکت مردم می شود از آن یاد کرد، بحث مطالبات مردم هست که از گذشته انباشته شده و مورد توجه چندانی قرار نگرفته است و این هم باعث نوعی یاس و ناامیدی شده نسبت به اینکه مردم بتوانند سرنوشت خود را تغییر بدهند. در مجموع اینها نتیجه انتظاراتی هست که در گذشته مردم داشتند اما اینها عملی و برآورده نشدند و مردم هم یک مقداری دچار یاس شده و مطالبات آنها مورد بی توجهی و یا کم توجهی قرار گرفته است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: مسئله سومی که تاثیرگذار است،  کرونا و در واقع محدودیت هایی است که برای تجمعات ایجاد شده. در گذشته حداقل در سطح گروه ها و احزاب سیاسی تجمعاتی برگزار می شد. در آستانه انتخابات جریان ها در خصوص انتخابات بحث می کردند، جلسه می گذاشتند و همایش اجرا می کردند اما وضعیت کرونا باعث شده حتی در جریان های احزاب و گروه های سیاسی هم، تحرک انتخابی خاصی دیده نشود.

او ادامه داد: از سوی دیگر عدم مشارکت این نگرانی را ایجاد می کند که فردی وابسته به جریانی به عنوان رئیس جمهور به قدرت برسد که اساسا اعتقادی به خواسته و مطالبات مردم نداشته باشد و نقشی برای مردم در اداره کشور قائل نباشد آن وقت هست که نگرانی ها بیشتر می شود.

قنبری عنوان کرد: حقیقت این است که مردم باید یک مقداری به خود بیایند و در ارتباط با سرنوشت خود حساس تر شوند. اگر مسائل اقتصادی ناشی از تحریم ها آنها را یک مقدار ناراحت کرده یا اگر مطالباتی که از گذشته داشتند مورد کم توجهی و بی توجهی قرار گرفته باید بدانند که راه حل آن عدم شرکت در انتخابات نیست و اتفاقا راهکارش مشارکت بیشتر در انتخابات است و اینکه خواسته ها و مطالباتشان را یک بار دیگر، مطرح کنند.

او ادامه داد: کسی که در مشارکت پایین انتخاب می شود یک پایگاه محدودی دارد و بعد از آن برای آن پایگاه کار خواهد کرد بنابراین عامه مردم را نادیده خواهد گرفت. از طرف دیگر بحث مذاکرات که در قالب احیای برجام صورت می گیرد این امیدواری را ایجاد کرده که تحریم ها برطرف خواهند شد و باعث می شود که میوه اقتصادی برجام هم چیده شود.

قنبری تصریح کرد: دولت روحانی بدشانسی آورد، درست زمانی که می رفت از میوه برجام استفاده کند و سر و سامانی به وضعیت اقتصادی مردم بدهد با روی کار آمدن ترامپ و مخالفت دلواپسان داخل از این هدف باز ماند و نتوانست آن طوری که انتظار می رفت از مواهب اقتصادی برجام به نفع مردم استفاده کند. خوشبختانه در اواخر دولت آقای روحانی این امید دوباره ایجاد شده که دولت بتواند از مواهب اقتصادی برای حل مسائل و مشکلات معیشتی مردم استفاده کند.

او اضافه کرد: قطعا انتخابات آینده از این لحاظ مهم هست که رئیس جمهور بعدی همفکر با این دولت، به قدرت برسد که سیاست تعامل با دنیای خارج را ادامه دهد. اگر فردی باشد که بی توجه به این موضوع باشد و مانند دولت قبل آقای روحانی بزک به دست دشمنان ما بدهد که بیایند و دوباره ما را تحریم و مشکل برای ما ایجاد کنند، قطعا وضعیت بدتر از این خواهد شد.

او اظهار کرد: من فکر می کنم یک مقداری احساس مسئولیت مردم در قبال سرنوشت شان باعث شود در انتخابات پیش رو مشارکت، افزایش پیدا کند. بعید می دانم که انتخابات ریاست جمهوری شبیه انتخابات سال 98 باشد و قطعا فکر می کنم که مردم باتوجه به تجربیاتی که از گذشته دارند و احساس خطری که برای آینده می کنند حضوری گسترده در انتخابات خواهند داشت و اجازه نخواهند داد، افرادی با پایگاه محدود سر کار بیایند و به قدرت برسند و بخواهند، برای همه مردم تصمیم بگیرند. گرچه فضای موجود فضای سردی است اما نزدیک انتخابات و روزهای اخذ رای فضا به سمت مشارکت وسیعی پیش خواهد رفت.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در خصوص اختلاف بین اصلاح طلبان نیز متذکر شد: اختلافی بین اصلاح طلبان نمی بینم، اصلاح طلبان الان یک تشکل وحدت بخش بسیار قوی ایجاد کردند و یقینا در مجموع در ارتباط با انتخابات به صورت واحد و منسجم حضور پیدا خواهند کرد. بعید می دانم آنطوری که از اختلاف صحبت می شود اختلافی بین اصلاح طلبان وجود داشته باشد و اختلافی که مطرح می شود، بیشتر آرزوی گروه های مخالف است که آرزو دارند چنین اختلافی شکل بگیرد. در مورد اردوهای اصلاح طلبان معتقد هستم که به مراتب چند برابر آن اردوگاه قبلی وحدت و  انسجام بین اصلاح طلبان وجود دارد و میزان انسجام در شرایط فعلی بسیار قوی تر است. نگرانی خاصی احساس نمی کنم تا اصلاح طلبان دچار چند دستگی شوند. به نظر من اصلاح طلبان به سمت وحدت بسیار خوبی در حال حرکت هستند. 9

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا انتخابات مشکلات اقتصادی انتخابات مجلس احزاب سیاسی گروه های سیاسی عنوان رئیس جمهور ب مسائل اقتصادی شرکت در انتخابات دولت مشکلات رئیس جمهور اصلاح طلبان انتخابات داریوش قنبری انتخابات 1400 فعال سیاسی اصلاح طلب بین اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۹۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها؛ انتخابات یکی از رخدادهای بزرگ و تاریخ‌ساز در هر کشوری است، در این میان نظر و رأی مردم به عنوان اصلی‌ترین تصمیم گیرندگان از اهمیت والایی برخوردار است.

شمارش معکوس برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شده، انتخاباتی با داوطلبانی از طیف‌های مختلف که اهمیت مشارکت گسترده در آن بیش از ادوار گذشته است.

در باب اهمیت مشارکت در انتخابات، رهبر معظم انقلاب در بیاناتی انتخابات را برای کشور و ملت، فرصتی بسیار بزرگ و برای دشمنان تهدید خواندند و افزودند: «برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق‌های رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند.»

در موضوع اهمیت حضور در انتخابات، همواره مسئولان در رده‌های مختلف سخن گفته‌اند و با توجه به شرایط موجود حضور آگاهانه مردم در انتخابات می‌تواند گره گشا باشد.

همانگونه که می‌دانیم انتخابات از اهمیت بسیاری برخوردار است و نظر و رأی مردم نیز نتایج آن را مشخص می‌کند.

سری به سطح شهر می‌زنم تا نظر مردم را در خصوص برگزاری مرحله دوم انتخابات جویا شوم؛

ایمان زمانی از دانشجویان تبریزی است، او تاکید می‌کند: امروز مهم‌ترین خواسته مردم وحدت، انسجام و همدلی در بین مردم و مسئولان است و زمانی این اتفاق می‌افتد که مسئولین در عمل با مردم باشند. مردم انتظار دارند مسئولان با مردم صادق باشند و اخلاص و ایثارگری را در عمل مسئولان ببینند.

او ادامه می‌دهد: امروز مهمترین خواسته مردم این است که مسئولین دست به دست هم دهند و برای رفع مشکل بیکاری و معیشت مردم که از ملموس‌ترین خواسته‌های آن‌هاست، گام بردارند.

او می‌افزاید: به رغم تمامی مشکلات وظیفه هر ایرانی است که در انتخابات شرکت کند و خود برای آینده کشور تصمیم‌گیری کند.

زهرا دانشی از دیگر دانشجویان تبریزی است، او نیز خاطرنشان می‌کند: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی، ملی، میهنی، اخلاقی و قانونی است؛ بنابراین در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت می‌کنم، به فرمایش مقام معظم رهبری، ملاک انتخاب نماینده مجلس اصلح‌ترین، امین‌ترین و قادرترین از بین نامزدهای انتخاباتی است، همچنان که شرکت در انتخابات یک وظیفه است، گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه است.

او ادامه می‌دهد: توجه بیشتر به حوزه فرهنگ عمومی جامعه و آموزش، تصویب قوانین در ارتباط با تسهیل اشتغال و ازدواج دانشجویان، ایجاد شفافیت در آرا و زندگی نمایندگان، تصویب یا اصلاح قوانین مرتبط با بهبود معیشت مردم، تحقیق و تفحص بی طرفانه و منصفانه از تمامی امور کشور به منظور پیشگیری و مبارزه با فساد و مسؤلیت‌پذیری در ارتباط با عملکرد خود در مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت از اهم خواسته‌های اینجانب به عنوان دانشجو است.

رجب یوسفی از ریش سفیدان تبریزی است، او می‌گوید: می‌خواهم در تعیین سرنوشت کشورم سهیم باشم، پس در مرحله دوم انتخابات مانند مرحله اول شرکت می‌کنم چراکه شرکت در انتخابات مانند خواندن نماز واجب است.

او ادامه می‌دهد: شرکت در انتخابات وظیفه‌مان است و به خاطر خون شهدا شرکت می‌کنم تا آزاد باشم و در کشورم زندگی بهتری داشته باشم.

او تاکید می‌کند: شرکت در انتخابات وظیفه شرعی و ملی است و برای اطاعت از ولایت فقیه و به عنوان یک ایرانی باید شرکت کرد.

علیرضا کاظم پور از بازاریان تبریز است، او به خبرنگار مهر می‌گوید: اولین مؤلفه مهم برای من صداقت است و از نمایندگان خود انتظار دارم که از شعار دادن پرهیز کنند و واقع بین باشند چراکه شعار دادن راه به جایی نمی‌برد و به نماینده‌ای که دائماً از دیگران انتقاد می‌کند رأی نمی‌دهم.

او ادامه می‌دهد: به نوعی در اقداماتی که می‌خواهند انجام دهد شفاف باشد و ما بدانیم دقیقاً چه برنامه‌ای برای پیشبرد اهداف ملی دارند چرا که اگر نماینده‌ای صرفاً وعده دهد و کاری از پیش نبرد موتور پیشرفت مملکت را عقب می‌اندازد، پس صداقت برای من به شخصه خیلی مهم است.

او می‌افزاید: دومین مؤلفه برای من شایستگی نماینده است، برای من خیلی مهم نیست که نماینده شناخته شده است یا خیر بلکه این مهم است که چه سوابق علمی و اجرایی دارد و من انتظار دارم که وقتی نماینده من به مجلس راه پیدا می‌کند سواد خوبی داشته باشد و کاری به جناح سیاسی ندارم، کارآمدی برای من مهم‌تر است.

مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله قبلی مهم است

استاندار آذربایجان شرقی نیز در جلسه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابی استان به اندازه مرحله قبلی مهم است، از تلاش رسانه‌های استان در انتخابات قدردانی کرد.

مالک رحمتی افزود: رأی، حق الناس و ما امین مردم هستیم و امیدوارم مانند دور اول شاهد برگزاری انتخابات باشکوهی باشیم.

وی تاکید کرد: چهار فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات مبنی بر سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت حداکثری در دوره دوم انتخابات نیز جاری و ساری است.

وی افزود: بسترسازی برای حضور همه مردم در صحنه انتخابات و انتخاب نامزد مورد نظرشان، وظیفه یکایک دست اندرکاران برگزاری انتخابات در دور دوم آن است.

وی اضافه کرد: از رسانه‌های استان بابت تلاش‌های ارزشمندشان در انتخابات دوره اول قدردانی می‌کنم و معتقدم مرحله دوم فرصت مناسبی برای مشارکت حداکثری مردم و برگزاری انتخاباتی باشکوه است.

وی گفت: رسانه‌ها مردم را دعوت به حضور با بصیرت در انتخابات کنند.

رحمتی ادامه داد: انتخابات حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر در دور دوم تمام الکترونیکی است و باید از تولیدات چندرسانه ای برای آموزش مردم درباره آنها اخذ رأی الکترونیکی بهره گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: از هواداران نامزدهای انتخاباتی انتظار می‌رود ضمن معرفی نامزدهای خود، مردم عزیز را به مشارکت حداکثری در دور دوم انتخابات، ترغیب و تشویق کنند.

وی اضافه کرد: رعایت اخلاق انتخاباتی نیز مد نظر باشد و انتخاباتی در شأن فرهنگ مردم آذربایجان شرقی برگزار شود.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی نیز گفت: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه «تبریز، اسکو و آذرشهر»، «شبستر» و «میانه» هستیم.

تراب محمدی با اشاره به اینکه انتخابات دور دوم در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر تمام الکترونیکی است، افزود: آموزش‌های لازم به دست اندرکاران برگزاری انتخابات در این زمینه داده شده است.

وی اضافه کرد: تبلیغات انتخاباتی از بامداد پنجشنبه هفته گذشته آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه بعد ادامه دارد.

کد خبر 6096650

دیگر خبرها

  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه کاره انتخابات را تمام کنیم
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی